A kilincsek csomagolásai

Mint minden termékre, úgy általában az ajtókilincsekre is vonatkozik a kartonpapír csomagolás, ami több szempontból is fontos. Az esztétika miatt, a sérülések elkerülése véget, az áru mozgatásának megkönnyítésére a raktárban, illetve a magyar államnak a papírcsomagolás adójába való besegítés miatt.

Persze a legfontosabb, hogy az áru ne sérüljön meg, mert az ügyfél ajtaján, elég csúnyán festene, egy összekarcolt rozsdamentes kilincs vagy rézkilincs.

Minden gyártó, illetve forgalmazó más méretű dobozba csomagolja a termékét, és más díszítéssel, saját színekkel, logóval látja el a dobozt, ami érthető is. Néhány márkát kiemelnénk a Kulcskirályban forgalmazott kilincsek közül: Maestro, Mandelli, Hoppe, Tupai, Olivari.

A komolyabb, sérülékenyebb kilincseket, nemcsak saját papírdobozba csomagolják, hanem zsugorfóliába vagy nylonba, esetleg más habszivacs anyagba is beburkolják. Az olcsóbb fajta, gyengébb minőségű kilincsek pedig csupán egy nylontasak borítást/csomagolást kapnak.

Az üzletünkben néhány bemutató falon tartjuk a minta kilincs márkákat, típusokat. Az ügyfél ott tudja bemértezni, megtekinteni, illetve az üzletben utána a polcról valamelyik segítőkész eladónktól átvenni a megvásárolni kívánt kilincseket.

Ezeket a kilincseket azért is tartjuk bemutatóként, hogy az ügyfeleink nem tapogassák összevissza a dobozban lévő termékeket, tehát 100 százalékosan kizárjuk a sérülés valószínűségét.

Általában a doboz tartalma maga a külső, belső kilincs, rozetta, címkefedő, átmenő pajzsok esetén, csavarok, díszítőkupakok, kilincstengely, néha célszerszámok, amik a felszerelést segítik elő. Nem utolsósorban pedig egy szerelési rajz a laikusok számára, hogy könnyedén felszerelhető, átcserélhető legyen az ajtón a kilincs.

Megkérjük mindig a kedves vásárlóinkat, hogy jól méretezzék be otthon a kilincseket, pajzsokat, és gondolják meg, mit és milyen méretben vásárolnak, mert nem vagyunk kötelesek visszavásárolni a törvény szerint az árut. Az üzletvezető jóindulatán múlik ilyenkor, hogy a dobozolás sértetlensége és a kilincsek eredeti állapotának megléte alapján levásárolhatja-e az ügyfél az árat. A legjobb tanácsunk az, hogy hozzák el magukkal a lecserélendő kilincset az üzletbe, és akkor semmilyen félreértés, tévedés nem történhet.