Modern kilincsek

A kilincsek és fogantyúk kinézetének az épület és a helység stílusával kell megegyeznie. Akkor jó, ha harmóniában vannak.

A kovácsoltvas kilincs formailag és esztétikában jobban illik egy borospincére, vagy egy szép rönkházra. Az alumínium kilincs, vagy egy klasszikus kilincs nagyon sok helyen alkalmazható, hiszen itt inkább az anyagiak döntenek. Egy Mandelli Castiglia kilincset, valamilyen régi, de szépen felújított nagy belvárosi lakásban tudjuk elképzelni.

modern-szogletes-ajtokilincs-kulcskiraly

A modern kilincs formailag és anyagválasztásban határolódik el a többi kilincstől.

Egy olyan konyhába, ahol sok a rozsdamentes gép, és esetleg a konyhapult fogantyúi szögletesek, ott máris meghatározó, hogy a kilincs is ebben a stílusban legyen kialakítva. Ilyen kilincs például a Hummer, az Arizona négyzet rozettás, a Borneo, ahol a króm- és rozsdamentes bevonat együtt van megjelenítve.

modern-swarovski-koves-kilincs

Ki gyárt modern kilincset? Világhírű kilincsgyártó az FSB, teljes mértékben a tartósságot és jövőt képviseli.

Az FSB kilincsek gyakran megtalálhatók üvegajtókon, ami mindenképpen modernnek számít.

Modern ajtó kiegészítő még az automata küszöb, ami az ajtó becsukásakor zárja az alsó légrést, amivel növeli az ajtó hang és hőszigetelését. Ez is kapható a Kulcskirályban!

További modern kiegészítő az ajtókba szerelhető digitális kitekintő. Ez a kis szerkezet a meglévő kitekintő helyére is felszerelhető. Előnye, hogy sokkal kényelmesebben és biztonságosabban használható, mint a hagyományos kukucska. Ez a ki modern szerkezet arany- és króm felülettel kapható a Kulcskirály zárszaküzletben.

Modern kilincs színek

  • Fényes króm
  • Matt króm
  • Rozsdamentes inox

A modern kilincsek anyagai

Réz kilincs: ami matt króm- vagy fényes króm felülettel van bevonva

Saválló acél: egyszerűen csak szálra húzzák, de az FSB polírozott változatokat is készít.

Mitől modern egy kilincs?

Alapvetően, a fent említett két tényező együttes hatása, valamint és a forma, ami a kilincs stílusát jellemzi. Ami a formát illeti, az elmúlt pár évben elérhetők lettek a szögletes kilincsek, amelyeknek nemcsak a rozettájuk, de a kilincs szára is sarkosak. A rozetta lehet normálméretű, vagy süllyesztett laprozettás kivitel is. A rozettás kilincsekről másik menüpont alatt olvashat bővebben.

A rozettás kivitelű kilincsek is rendelhetőek WC, vagy más néven toalett záras kivitelben. Ez elég modern dolognak számít, és mindenképpen hasznos, hiszen van olyan ajtó, amibe nem szeretnénk, ha egy ronda, 5 cm hosszúságú kulcs lógna ki, miközben egy Swarovski kövekkel díszített, több tízezer forintos ajtót építtettünk be otthonunkba.

A Maestro kilincsek kínálatából felsorolunk néhány kimondottan modern kilincset.

Giulia kilincs

Esprit kilincs

Cairo kilincs – mind színben, mind formában nagyon illik a modern kilincsek körébe.

Laguna kilincs

Daniela kilincs

És még sok-sok kilincs illik bele ebbe a design-vonalba.