A bejárati ajtónk elsődleges célja és funkciója a jogosulatlan és illetéktelen személy vagy személyek (betörő) kívül tartása.

A betörési módszerek is lehetnek kifinomultak és egyszerűek. Hogy a bejárati ajtónkat ki és hogyan tudja kinyitni, az elsősorban attól függ, hogy milyen biztonsági szintű ajtóról beszélünk.

De lépjünk túl az ajtón, és térjünk rá a biztonsági pajzsokra.

Egy modern ajtó esetében kívül szinte semmi nem látszódik, csak egy hosszú fogantyú van felszerelve, ami az ajtó nyitását könnyíti meg, a benne lévő zárszerkezet pedig csukódásra reteszel. A zárbetét egy minimális részen látszódik csak, gyakorlatilag csak az a rész, amibe a kulcsot kell behelyezni.

A belső oldalon természetesen van kilincs, ami modern stílusban vagy négyzet rozettás, vagy lapított négyzet rozettás. Többnyire króm, vagy matt króm színben, illetve lehet a kettőt keverve is kérni.

kilincs, kilincskirály, ajtó kilincs, erkélyajtó kilincs, kilincskirály Budapest

Az ajtógyártók közül, például a Pannontherm minimál stílusú ajtói kérhetőek olyan ujjlenyomat érzékelős zárral, ami a biztonságot maximalizálni tudja. A zárszerkezet működését GU Security Automatik rendszerrel oldják meg.

A Kulcskirály kínálatában vannak olyan biztonsági kilincs megoldások, amelyek utólag is felszerelhetőek, tehát már a meglévő ajtónkat tudjuk biztonságosabbá és esztétikusabbá tenni.

Tekintsék meg a Tupai Forte kilincs családot, mely igen sok színben kapható, fogantyú – kilincs, illetve kilincs-kilincs változatban.

http://zarplaza.hu/catalogsearch/result/?q=tupai

Műanyag biztonsági ajtó kilincsek

A legelterjedtebbek azok az ajtók, melyeket áruházakban is árulnak, standard méretekben. Ezeknek az ajtóknak a zárási pontjai 4 görgővel vannak ellátva és még van a fő zár, ami fogja az ajtót. A működtetése egyszerű, mielőtt az ajtót kulcsra zárom, a becsukott ajtónak a kilincsét felhúzom, így biztosítva minden ponton a zárást.

Milyen kilincseket választhatok a műanyag ajtóra?

Ha nem cserélünk zárszerkezetet, csak kívül-belül kilincset tudunk használni, ebben az esetben a külső fix gomb fogalmát el kell felejteni.

Anyaga a kilincsnek lehet alumínium, réz, rozsdamentes acél.

Ebből is kiemelnénk a rozsdamentes kilincsünket, mely ár/érték arányában a legjobb a piacon. Egy elég erős és masszív kilincs, ami már az alumíniumon túl van, de nem igényel semmilyen átalakítást. A rozsdamentes alapanyag szálcsiszolt állapotban kerül forgalomba, ami egyaránt jól mutat egy fehér ajtón, vagy akár egy sötétebb, barna felületen is. Jobbos – balos variációban elérhető, sőt kulcsműködtetésű zár esetén, még fix fogantyús variációja is van.

kilincs, kilincskirály, ajtó kilincs, erkélyajtó kilincs, kilincskirály Budapest

A minimál dizájn lényege, hogy szinte kívül teljesen sík felületet kapjunk, ezért ma már olyan bejárati ajtók is vásárolhatók, ahol az ajtólapba van süllyesztve egy kapaszkodó. Ezek az ajtók elsősorban exkluzív bejárati ajtók, és az áruk is eszerint alakul, kb. 300-400 ezer Ft-tól kezdődően, és felfelé nincs határ…

Érdemes még különböző kiegészítőkkel is számolni. Például az olyan bejárati ajtó esetében, amely befelé nyílik és falra ütközik, így a kilincs nekiütközhet a falnak. Ennek megakadályozására vannak akár lefúrható ajtóütközők, akár a falra rakható öntapadós kilincsütközők.

Üzletünk, a budapesti Kulcskirály zárszaküzlet, ami Nyugati tér mellett található, több száz féle kilincs megoldást tud biztosítani.

Az alábbi bejárati ajtókra tudunk új kilincspárral szolgálni.

  • Műanyag bejárati ajtó
  • Alumínium bejárati ajtó
  • Kínai, fém biztonsági bejárati ajtó
  • Fa bejárati ajtó
  • Hörmann bejárati ajtó
  • Tűzgátló biztonsági ajtó
  • Egyedi gyártású acél biztonsági bejárati ajtó